Sauna Gent Badhuis Oase
Sauna Gent, massage, schoonheidsverzorging, aromatherapie Badhuis Oase
 
 
     

Aromatherapie in Gent bij Badhuis OaseAromatherapie

 

 

 

Aromatherapie in Gent

 

 
 

Uw gastvrouw is gediplomeerd aromatherapeute. In Badhuis Oase zijn alle produkten (scrubzout, badolie, sauna opgietsel en stoombadaroma) huisbereid. Alles is natuurlijk en bovendien zoveel mogelijk biologisch.

Een reis van aroma's begeleiden uw badrituelen.

Ook voor massage kan u een gepersonaliseerde olie vragen.

Nu wij ook met schoonheidszorgen starten gebruiken wij voor onze produkten dezelfde filosofie en hebben wij voor het gamma "phytosmose" van Phyto 5 gekozen.

 

Wij willen het beste voor jou NATUURLIJK!

 

 

Aromatherapie met geneeskundige kruiden

 

 

 

 

Wat is aromatherapie?

 

De term aromatherapie wordt gebruikt om een bepaalde tak van de kruidengeneeskunde aan te duiden. Hij is samengesmeed uit twee woorden, 'aroma' wat aangename geur betekent, en 'therapie', wat betekent: een behandeling die erop gericht is een lichamelijke of geestelijke aandoening te genezen. Letterlijk betekent aromatherapie behandeling met gebruikmaking van geuren.

De geuren die gebruikt worden, zijn geen parfums, maar de pure essentiële oliën van planten die gewaardeerd worden om hun geneeskrachtige eigenschappen. Een behandeling houdt in dat men deze oliën op het lichaam aanbrengt om de lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid te bevorderen.

 

Essentiële oliën zijn de belangrijkste gereedschappen van de aromatherapie.

De oliën, die aan planten worden onttrokken, kunnen worden gebruikt om alle functies van het lichaam, geestelijke stoornissen en emotionele onevenwichtigheid te behandelen.

Er zijn veel manieren om essentiële oliën te gebruiken.

Professionele aromatherapeuten vinden massage over het algemeen de meest doeltreffende manier om de oliën in het lichaam te brengen.

Massage verhoogt ook de genezende werking van aromatherapie.

De geneeskrachtige eigenschappen van de oliën en de koesterende kracht van de aanraking vormen een goede combinatie voor een effectieve, genezende behandeling.Massage kan ontspannen of energie geven, het zenuwstelsel kan erdoor tot rust gebracht worden, het bloedvaten en lymfevatenstelsel kunnen erdoor gestimuleerd worden, waardoor het lichamelijk en geestelijk functioneren verbeterd wordt.

Een van de grootste voordelen is de manier waarop massage de pijn en spanning van gespannen of overbelaste spieren kan verlichten en een positieve invloed heeft op de gemoedsgesteldheid.

Probeer altijd als het kan massage te nemen met aromabehandeling.

 

Manieren om essentiële oliën te gebruiken.

 

*Massage met gebruik van verdunde essentiële oliën.

*Stoominhalaties met behulp van essentiële olie en heet water.

*Verdampers gebruiken de warmte om de geur en de eigenschappen van de oliën in de lucht vrij te laten komen.

*Een bad nemen met de geur van essentiële oliën.

*Kompressen met behulp van lapjes stof die in water met essentiële oliën zijn gedrenkt.

*Crème, lotion, shampoo en douchegel waar essentiële oliën aan toegevoegd zijn.

*Gorgeldranken en spoeldranken

 

Soorten aromatherapie

 

*Eenvoudige aromatherapie (verstuivers, stoombaden, eerste hulp,...)

*Complexe aromatherapie (medicinale toepassingen, natuurartsen)

*Cosmetologische aromatherapie

*Psycho-aromatherapie (invloed op stemmingen en emoties)

*Aromatische massages

 

Aromatherapie met essentiële olie

 

Het ontstaan van aromatherapie

 

De term 'aromatherapie' werd voor het eerst gebruikt in 1928 door Gattefossé, een Franse scheikundige uit een parfumeursfamilie. Hij raakte gefascineerd door de therapeutische mogelijkheden van de oliën nadat hij bij toeval ontdekte dat lavendel in staat was om snel een ernstige brandwond aan zijn hand te genezen zonder een litteken na te laten.

Hij ontdekte ook dat vele etherische oliën in hun totaliteit effectiever waren dan hun synthetische vervangers of hun geïsoleerde actieve bestanddelen.

 

Reeds in 1904 had Cuthbert Hall al aangetoond dat de antiseptische werking van eucalyptusolie in zijn natuurlijke vorm sterker was dan het geïsoleerde actieve hoofdbestanddeel ervan, 'eucalyptol' of 'cineol'.

Een andere Franse arts en wetenschapper, Dr Jean Valnet, gebruikte etherische oliën als onderdeel van zijn programma waardoor hij in staat was om bepaalde medische en psychiatrische aandoeningen met succes te behandelen, waarvan de resultaten in 1964 werden gepubliceerd onder de titel 'aromatherapie'.

 

Het werk van Valnet werd bestudeerd door Madame Marguerite Maury, die zijn onderzoek gebruikte bij haar schoonheidsbehandelingen, waarbij het haar doelstelling was om haar cliënten te revitaliseren door het creëren van een 'strikt persoonlijke, aromatische samenstelling', die zij aanpaste aan het type en de specifieke gezondheidsproblemen van de cliënt.

Zij ging daarmee veel verder dan een of andere eenvoudige, esthetische doelstelling en de geuressences vertegenwoordigen, wanneer zij zorgvuldig geselecteerd worden, vele medicale kwaliteiten.

 

In sommige opzichten kan het woord 'aromatherapie' misleidend zijn omdat het suggereert dat het om een vorm van genezen gaat die uitsluitend via ons reukzintuig werkt en op de emoties. Dit is niet het geval, want afgezien van de geur heeft iedere etherische olie een bijzondere combinatie van werkzame bestanddelen, die op een directe wijze inwerkt op de chemie van het lichaam, die dan op zijn beurt bepaalde organen of stelsels als een geheel beïnvloedt.

 

Wanneer de oliën bijvoorbeeld uitwendig worden gebruikt in de vorm van massagebehandeling, worden zij gemakkelijk via de huid geabsorbeed en door het hele lichaam getransporteerd.

Dit kan gedemonstreerd worden door een teentje knoflook op de voetzool uit te wrijven. De vluchtige bestanddelen van de olie worden in het bloed opgenomen en de geur zal even later in de adem merkbaar zijn. Het is interessant om vast te stellen dat verschillende etherische oliën door de huid geabsorbeerd worden met een variabele snelheid, bijvoorbeeld:

terpentijn: 20 minuten

eucalyptus en tijm: 20-40 minuten

anijs, bergamot en citroen: 40-60 minuten

citronella, den, lavendel en geranium: 60-80 minuten

koriander, wijnruit en pepermunt: 100-120 minuten

 

Het is daarom belangrijk te onderkennen dat etherische oliën drie verschillende werkwijzen hebben met betrekking tot hoe ze reageren op het menselijk lichaam: farmacologisch, fysiologisch en psychologisch.

De farmacologische (genezende) werking heeft te maken met de chemische veranderingen die optreden wanneer een etherische olie in de bloedstroom wordt gebracht en reageert op hormonen en enzymen, enz.

De fysiologische werking heeft betrekking op de wijze waarop een etherische olie inwerkt op de stelsels van het lichaam, of deze tot rust gebracht of gestimuleerd worden, enz.

De psychologische werking vindt plaats wanneer een essence wordt geïnhaleerd en een persoon op de geur ervan reageert. Met betrekking tot de eerste twee punten heeft aromatherapie heel veel gemeen met de traditionele kruidengeneeskunde of phytotherapie - m.a.w. het is niet alleen het aroma dat belangrijk is, maar ook de chemische interactie tussen de oliën en het lichaam en de fysieke veranderingen die teweeg gebracht worden.

De beoefening van aromatherapie kan gezien worden als een onderdeel van het bredere terrein van de kruidengeneeskunde.

 

 

sitemap